Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blat USR-PSD la Iași. Un consilier USR a dat votul decisiv pentru un proiect controversat

blat

Consilierul USR Andrei Postolache a dat votul decisiv prin care Consiliul Local Iaşi a avizat aprobarea unui proiect urbanistic avandu-l ca beneficiar pe Ghiocel Asimionesei, unul dintre cei mai "importanţi membrii ai mafiei imobiliare de la Iaşi", conform editorialistului Pavel Lucescu de la "Ziarul de Iaşi”.

“Andrei Postolache-USR a fost votul decisiv pentru PUZ-ul lui Asimionesei de la Policlinica Mare. Fara el, PUZ-ul ar fi fost respins. Era necesare 14 voturi, de la PSD au fost 10 voturi, ALDE - 2, PMP - 1. Postolache a fost al 14-lea vot.

Matteo Salvini şochează din nou - Cu ce le compară pe mamele surogat

Afacerea lui Asimionesei inseamna:

- construirea a doua spatii comerciale in dreptul scarilor de la intrarea principala a Policlinicii Mari

- distrugerea spatiului verde din fata Policlinicii, cu tot cu arbusti si arbori

modificarea intregii fatade a Policlinicii dupa un proiect personal al lui Asimionesei. Vorbim de zona protejata din centrul Iasului, unde modificarile trebuie integrate in ansamblul urbanistic

- crearea unei surse de venit de cateva mii de euro/luna pentru familia Asimionesei din subinchirierea spatiilor, prin capusarea unui spatiu public. Terenul este proprietatea UAT Iasi, iar administrarea este a Spitalului "Sf. Spiridon". Asimionesei este un intermediar intre Primarie si detinatorul final al afacerii. E de fapt o devalizare a banilor publici.

- Andrei Postolache a girat o afacere obscura, facuta pe sub masa, cu un simulacru de licitatie la care au participat doua firme cu interpusi ai lui Asimionesei, cu anunt publicat hoteste in BZI si cu un pret de inchiriere mult subevaluat. Iata ca USR n-are crampe neuronale de ordin moral”, a explicat pe contul său de Facebook jurnalistul ieșean Gabriel Gachi.

Urmare a valului de controverse creat, Andrei Postolache a anunțat că va demisiona din USR și din Consiliul Local. Ulterior, a spus că va demisiona doar din USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.