Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blatter și Platini, suspendați 90 de zile de Comisia de Etică a FIFA

fifa

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, vicepresedintele Michel Platini, care îndeplineste si functia de presedinte al UEFA si secretarul general Jerome Valcke au fost suspendati pentru 90 de zile de Comisia de Etica a forului fotbalistic international, informeaza BBC, potrivit Mediafax.

Perioada de suspendare a celor trei începe imediat si se refera la orice activitate nationala si internationala legata de fotbal, putând fi extinsa cu 45 de zile.

Totodata, fostul vicepresedinte al FIFA Chung Mong-joon a fost suspendat sase ani si amendat cu 100.000 de franci elvetieni (91.500 de euro), pentru activitati care au încalcat Codul de Etica al forului, legate de atribuirea organizarii editiilor Cupei Mondiale din 2018 (Rusia) si 2022 (Qatar).

"Baza acestor sanctiuni o reprezinta investigatiile camerei de specialitate a Comisiei de Etica", se arata într-un comunicat al comisiei.

Blatter, Valcke si Platini sunt cercetati de Comisa de Etica a FIFA pentru fapte de coruptie.

În urma cu doua saptamâni, Ministerul de Justitie din Elvetia a deschis o procedura penala împotriva presedintelui FIFA, Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de "gestiune frauduloasa" si "abuz de încredere.

Blatter este suspectat ca a efectuat o "plata neloiala" de doua milioane de franci elvetieni în favoarea lui Michel Platini, presedintele UEFA, care are deocamdata calitatea de martor în acest dosar. Aceasta plata s-a facut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 si 2002.

Vlacke era deja în stare de suspendare de mai mult timp, fiind banuit de implicare într-o retea de vânzare ilegala a biletelor la Cupa Mondiala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.