Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blinken anticipează o reacţie serioasă a NATO, în cazul unei noi agresuni a Rusiei împotriva Ucrainei

Antony Blinken
Antony Blinken

Orice nouă agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei va antrena un răspuns ”serios”, avertizează marţi, la Riga, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, în marja unei reuniuni ministeriale a NATO, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Orice escaladare a Rusiei va fi foarte îngrijorătoare pentru Staele Unite, dar şi pentru Letonia, iar orice nouă agresiune va provoca consecinţe serioase”, a declarat el într-o conferinţă de presă comună cu omologul său leton Edgars Rinkevics.

Secretarul de Stat nu a vrut să spună mai mult despre natura unei eventuale riposte, precizând că vrea mai întâi să se ”consulte” cu aliaţii Statelor Unite în NATO, marţi şi miercuri, în capitala letonă.

Citește și: O NOTĂ SECRETĂ l-ar plasa pe șeful DALI din MAI într-o presupusă DELAPIDARE a unui hotel din vestul țării...

”Suntem foarte îngrijoraţi cu privire la mişcările de trupe pe care le vedem” ale Rusiei la frontiera cu Ucraina, reiterează el.

”Am văzut strategia rusă în mai multe rânduri”, care constă în ”crearea piesă cu piesă” a unor ”provocări”, pentru a justifica acţiuniale Moscovei, acuză Blinken.

Antony Blinken a avertizat din nou că Washingtonul lucrează în coordonare cu Uniunea Europeană (UE) la noi sanţciuni vizând Belarusul, acuzat de o folosire ”cinică” a migranţilor drept ”arme” cu scopul destabilizării vecinilor săi europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.