Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blinken și Cleverly au cerut respectarea legii în Pakistan după arestarea fostului premier Imran Khan

captura youtube

Secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul britanic de externe James Cleverly au cerut împreună, marţi, respectarea legii în Pakistan după arestarea fostului premier Imran Khan, eveniment care a provocat manifestaţii în întreaga ţară, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Vrem doar ca orice se întâmplă în Pakistan să respecte legea, Constituţia", a declarat secretarul de stat Antony Blinken la o conferinţă de presă comună organizată la încheierea convorbirilor bilaterale cu ministrul britanic de externe James Cleverly. "Vrem să vedem o democraţie paşnică în această ţară. Vrem să vedem că legea este respectată acolo", a declarat acesta, referindu-se la "relaţia strânsă şi de lungă durată" a ţării sale cu Pakistanul.

Ambii oficiali au refuzat să facă comentarii suplimentare, declarând că nu au fost încă informaţi pe deplin cu privire la această chestiune.

Fostul prim-ministru pakistanez a fost arestat marţi în timp ce se prezenta la o instanţă din Islamabad pentru a se confrunta cu acuzaţii de corupţie. Arestarea sa a stârnit proteste pe întreg teritoriului Pakistanului.

"Aşa cum am spus în trecut, Statele Unite nu iau o poziţie în favoarea unuia sau altuia din candidaţii politici sau în favoarea unui partid faţă de altul", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, întrebată despre arestarea fostului premier Imran Khan.

Pakistanul este un aliat al Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.