Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocadă economică impusă de China: Beijingul a suspendat importul produselor alimentare din Taiwan

reuters.com
china taiwan

Potrivit agenției centrale de știri din Taiwan, care citează Comitetul pentru agricultură din Taiwan, acțiunile sunt interpretate ca o măsură de retorsiune pentru o probabilă vizită la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Administrația Generală a Vămilor din China continentală a suspendat brusc peste 100 de importuri de produse alimentare din Taiwan, ceea ce a fost interpretat ca represalii pentru vizita lui Porosi în Taiwan.

Administrația Generală a Vămilor a Partidului Comunist Chinez a anunțat aseară că acești producători au încălcat reglementările relevante și au oprit de urgență importurile. Potrivit sursei, acest lucru este în conformitate cu Administrația Generală a Vămilor din China continentală nr. 248 "Reglementări privind administrarea înregistrării producătorilor de peste mări de alimente importate din Republica Populară Chineză" pentru a restricționa importul de produse taiwaneze care nu au finalizat reînnoirea înregistrării.

În prezent, mulți producători de alimente și-au schimbat statutul în "Import suspendat" la Administrația Generală a Vămilor din China continentală. Printre aceștia, se numără mulți producători bine-cunoscuți, printre care: Weige Bakery, Jingdian Foods, Guo Yuanyi Foods, Weili Foods, Weiquan Foods și Taishan Enterprises etc.".

Tensiunile dintre China și Taiwan au crescut și au ajuns într-un moment critic, asta după ce vizita lui Nancy Pelosi în Taipei e așteptată să aibă loc în aceste zile.

Mai multe avioane de luptă chineze au zburat în această dimineață în apropierea așa-numitei linii mediane din Strâmtoarea Taiwan, care marchează linia de demarcație neoficială a Taiwanului, informează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.