Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj cu darea în plată. Reacția inițiatorului legii

wall-street.ro
darea in plata

Legea dării în plată ar trebui aplicata de azi, dar notarii, de care depind primele proceduri, nu știu ce au de facut. Au cerut lămuriri Ministerului Finanţelor, pentru că nu ştiu, de exemplu, dacă aplică sau nu impozitul pe tranzacţie, şi dacă da, nici cum să îl calculeze: la valoarea creditului sau la cea a locuinţei date în plată. Din acest motiv, unii dintre ei refuză să primească notificări.

Chiar dacă notarii au nelămuriri în legătură cu legea dării în plată și au cerut clarificări Ministerului de Finanțe, „oamenii pot face notificări și nu mai plătesc, din acel moment, nimic către bancă”, a declarat, la Digi24, inițiatorul actului normativ, deputatul Daniel Zamfir.

Zgonea mută interesant: Întâlnire cu ambasadorul SUA

„Eu sunt convins că lucrurile astea se vor lămuri. Dar ce este cel mai important este că dare în plată intră de astăzi în vigoare. Oamenii pot face notificări și nu mai plătesc, din acel moment, nimic către bancă”, a spus Daniel Zamfir.

„Eu nu cred că legea este neclară sau, undeva, inaplicabilă. Vorbim, pur și simplu, despre felul în care notarii publici interpretează acea prevedere din Codul fiscal în legătură cu transferul dreptului de proprietate în situația dării în plată. Profesorul Piperea v-a spus foarte clar că darea în plată din această lege nu poate fi interpretată ca o vânzare”, a adăugat deputatul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.