Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj în Coaliție! Argumentele PNL pentru comasarea alegerilor parlamentare cu prezidențiale / Reacție din PSD

pn psd pnl

Liderii coaliţiei nu au ajuns, luni, la un acord privind comasarea alegerilor, astfel că este posibil ca cele patru runde de alegeri să aibă loc la termen, au declarat surse politice pentru STIRIPESURSE.RO. Discuțiile privind candidatul unic la prezidențiale ar fi blocat discuțiile privind comasarea, susțin sursele. Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a declarat la Digi24 că „într-un final se va ajunge la un consens”. Întrebat care sunt argumentele PNL pentru comasarea parlamentarelor cu prezidențialele, Gheorghe Falcă a dat ca exemplu experiența României până în 2004. „Vorbim de un candidat la președinție, de un partid, care susține candidatul, de un program politic și este mult mai logic ca cetățenii să afle de la noi exact candidatul nostru, partid și program”.

„Au fost până în 2004 alegeri comasate, atât prezidențiale cu parlamentare, și întotdeauna atunci când președintele era ales avea un program de guvernare care era coordonat de partidul din care face parte. Și atunci tu candidezi la alegerile parlamentare cu un program politic și la două săptămâni președintele tău candidează cu același program politic, pentru că ele nu vor fi diferite. Având și experiența României până în 2004, foarte ușor se pot comasa alegerile parlamentare cu cele prezidențiale. Vorbim de un candidat la președinție, de un partid, care susține candidatul, de un program politic și este mult mai logic ca cetățenii să afle de la noi exact candidatul nostru, partid și program”, a spus Falcă la Digi24.

„Ori avem un calendar pe tot anul, ori mergem pe calendarul oficial”, a spus, în replică, Lucian Romașcanu, la același post de televiziune.

„Nu putem să venim acum și să spunem, „nu, domne”, noi am vorbit acum de comasarea europarlamentarelor cu locale și mai vedem după aceea. (...) Abordarea colegilor de la PNL a fost exclusiv pe luna iunie și comasarea europarlamentare și locale. Ori mergem pe calendarul pe care îl avem deja (...) Nu, ori mergem cu un calendar agreat și negociat pe tot anul 2024, ori cu niciuna. Nu sunt două comasări”, a spus Romașcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.