Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj la CSM. Când vor fi numiţi procurorii din noua Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

CSM

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, careva va prelua toate dosarele penale în care sunt vizaţi magistraţi, trebuie să fie înfiinţată în termen de trei luni de la promulgarea noii forme a Legii 304/2004. A trecut deja o lună de la promulgare, iar numirea procurorilor în cadrul secţiei întârzie, pentru că nu există încă regulamentul aprobat de CSM.

CITEȘTE ȘI: De ce ar trebui să faci DETOXIFIERE de zahăr pentru o lună. Iată cum se face!

"Potrivit dispoziţiilor art. 88 indice 5 alin. (12) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 207/2018 'procedurile de numire, continuare a activităţii în cadrul secţiei şi revocare din funcţiile de conducere şi execuţie din cadrul secţiei vor fi detaliate într-un regulament aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii'.

Vă aducem la cunoştinţă prin intermediul prezentei că Regulamentul la care face referire textul de lege menţionat se află în stadiu de elaborare la direcţiile de specialitate ale Consiliului, iar procedurile de numire în cadrul acestei secţii sunt, în mod firect, ulterioare etapei aprobării regulamentului", precizează CSM într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO.

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) va fi condusă de un procuror-șef secție, ajutat de un procuror-șef adjunct, numiți în funcție de Plenul CSM. Secția va funcționa cu un număr maxim de 15 procurori și este interzisă delegarea sau detașarea de procurori în cadrul acesteia.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.