Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj total în administraţia publică. Acţiune de amploare a sindicatelor

greva administratie

Administraţia publică din România va fi blocată total pentru o zi, joi, 30 aprilie, în urma unei acţiuni de protest a sindicatelor. Sindicaliştii anunţă şi un mare miting de protest, pe 27 mai, la care sunt aşteptaţi cel puţin 3000 de oameni. Mai mult, FNSA pregăteşte o grevă generală pe termen nelimitat.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), întrunită în şedinţa Biroului federal pentru a analiza rezultatul întâlnirii cu reprezentanţii Guvernului României din data de 23 aprilie, pe marginea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală. Sindicaliştii au constatat că Guvernul României "a dat dovadă de aceeaşi indiferenţă" faţă de aceştia.

În urma acestei concluzii, s-a hotărât organizarea, în data de 30 aprilie, a grevei generale de o zi în administraţia publică locală din România şi organizarea unui miting la Bucureşti, în data de 27 mai, la care să participe minim 3000 de membri de sindicat. FNSA anunţă şi demararea procedurilor pentru strangerea de semnături în vederea declanşării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală din România, în a doua parte a anului 2015.

Salariaţii din administraţia publică cer reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii. Sindicaliştii mai cer creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.