Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BLOCAJ total în administraţie: Primăriile ar putea intra în grevă din cauza 'revoluţiei fiscale'

lacat

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu a afirmat că, dacă guvernul nu majorează cota din impozitul pe venit ce revine primăriilor astfel încât bugetele acestora să nu fie diminuate, administrațiile locale trebuie să intre în grevă ca "o ultimă soluție pentru a opri demersurile fiscale aberante ale PSD". Odată cu scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, administraţiile locale îşi văd bugetele diminuate considerabil.  În prezent, peste 70% din impozitul pe venit plătit de firme şi angajaţi merge către administraţiile locale.

Vezi şi: Război în CSM pe legile justiției: Tudorel Toader cere clarificări după afirmațiile explozive ale judecătoarei Evelina Oprina

"Decizia guvernării PSD și a lui Mihai Tudose de a scădea impozitul pe venit de la 16% la 10% fără măsuri compensatorii viabile și concrete pentru administrațiile locale aduce la sapă de lemn o bună parte din primării. La ora actuală, acestea sunt disperate pentru că bugetele de investiții sunt puse în pericol și proiecte locale importante riscă să rămână fără finanțare. Dezastrul guvernării PSD se vede pe toată linia: 'Revoluția Fiscală' a PSD nu va conduce doar la scăderi de salarii, dar comunitățile locale vor fi condamnate să trăiască la limita subzistenței, în regim de avarie. Cu toate acestea, Mihai Tudose și Liviu Dragnea au ignorat apelurile disperate ale administrațiilor locale, inclusiv pe cele conduse de pesediști, promițând, vag, măsuri compensatorii. Însă, o guvernare incapabilă să respecte programul de guvernare și promisiunile de campanie la doar câteva luni de la învestire nu prezintă niciun fel de credibilitate. Nu exclud ca totul să nu fie altceva decât o modalitate prin care executivul PSD să pună pe butuci comunitățile locale pentru a le face dependente de mila guvernamentală și de bunăvoința din Kiseleff. Singura politică de stat instituită de PSD este cea a ajutoarelor sociale și există indicii temeinice că intenția lui Dragnea este aceea ca toate primăriile să fie la cheremul său și al partidului-stat", afirmă Leoreanu, într-un comunicat remis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

Vezi şi: Conducerea Masoneriei şi şeful Inspecţiei Judiciare, denunţaţi la DNA pentru şapte fapte penale/ DOCUMENT

Vicepreşedintele PNL mai susţine că administrațiile liberale vor fi cele mai afectate, acestea fiind, în opinia lui Leoreanu, şi cele mai performante. În cazul Timișoarei și al municipiului Cluj-Napoca, o treime din bani provin din impozitele salariaților, dar zeci de milioane de euro pierd și administrațiile locale din Brașov sau Oradea, mai afirmă Leoreanu.

"Ceea ce toți românii trebuie să înțeleagă este că, prin această măsură, banii de la investiții și proiecte de infrastructură merg la ministerul Muncii pentru finanțarea pomenilor PSD și, eventual, mărirea bazei asistaților sociali. Această abordare este dezastruoasă pentru România și, de aceea, cred că administrațiile locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să intre urgent în grevă dacă guvernul nu majorează cota din impozitul de venit ce revine primăriilor astfel încât bugetele acestora să nu fie diminuate", se mai arată în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.