Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj total pentru Ucraina: băncile britanice închid conturile care tranzacționează cu Kievul (Politico)

Dreamtime
bani ucraina

Blocaj total pentru Ucraina: băncile britanice închid conturile care tranzacționează cu Kievul (Politico)

Băncile britanice blochează în mod forțat conturile companiilor din Marea Britanie care tranzacţionează cu Ucraina, informează Politico, relatează potrivit Rador.

După cum informează publicaţia europeană a ziarului Politico, acest lucru este legat de îngrijorările privind utilizarea unor astfel de tranzacții pentru spălarea banilor. "Efectuarea chiar și a unei singure tranzacții cu Ucraina poate duce la închiderea conturilor. Băncile refuză chiar să deschidă conturi dacă firmele au în vedere orice formă de comerț cu Ucraina" - se afirmă în scrisoarea co-președintelui Camerei de Comerț Britanico-Ucrainene (British Ukrainian Chamber of Commerce - BUCC), Bate Toms, adresată secretarului economic de pe lângă Trezoreria britanică, Andrew Griffith, citată de publicaţia Politico.

În același timp, această organizație ar fi primit deja "mai multe plângeri" de la firme ale căror conturi au fost blocate din cauza tranzacțiilor cu contrapărți ucrainene. Aceste companii au fost deservite de mari instituții financiare precum HSBC și Santander, a declarat Toms. Băncile britanice sunt supuse legilor anticorupție ale Regatului Unit, în conformitate cu care Ucraina este demult catalogată drept "jurisdicție cu risc pentru tranzacțiile cu clienții" în ceea ce privește măsurile anticorupție, subliniază publicaţia.

Solicită verfificări suplimentare

Reprezentanții instituțiilor financiare au explicat, de asemenea, publicației că băncile "în mod implicit nu interzic comerțul cu Ucraina", dar nu aprobă tranzacțiile până când nu sunt pe deplin verificate. Acest proces se desfăşoară, însă, "cu întârzieri" din cauza ostilităţilor de pe teritoriul fostei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.