Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocul prăbușit din Florida va fi demolat cu explozivi, pe măsură ce se apropie furtuna Elsa

Global News
Florida

Pregătirile pentru demolarea clădirii prăbușită parțial în Miami erau în desfășurare duminică, înainte de posibila sosire a furtunii tropicale Elsa, relatează Reuters. Numărul deceselor confimate a ajuns la 24, anunță Mediafax.

Eforturile de căutare și salvare pentru 121 de persoane dispărute au fost suspendate.

"Prioritatea noastră principală este ca imobilul să fie demolat cât mai curând posibil, indiferent la ce oră se va întâmpla", a declarat duminică primarului ținutului Miami-Dade, Daniella Levine Cava, reporterilor.

Odată ce clădirea va fi demolată, eforturile de salvare vor fi reluate, a spus ea, menționând că au trecut 11 zile de la prăbușire.

Duminică dimineață, furtuna tropicală Elsa se afla în largul coastei Jamaicăi, cu vânturi de 95 km pe oră. Prognozele arată că luni furtuna va depăși Cuba și va lovi vestul Floridei marți sau miercuri.

În rămășițele complexului Champlain Towers South din Surfside, muncitorii forau în coloane, pentru a plasa mici încărcături explozive. Locuitorii din clădirile din apropiere nu trebuie să fie evacuați, dar ar trebui să rămână în interior din cauza prafului, a spus primarul.

În loc de focuri de artificii obișnuite și petreceri, comunitățile din zonă au planificat evenimente mai modeste pentru 4 iulie. Miami Beach și-a anulat planurile de Ziua Independenței.

Anchetatorii nu au stabilit ce a cauzat prăbușirea complexului pe 24 iunie. Un raport din 2018 a constatat deficiențe structurale care fac acum obiectul anchetelor.

Între timp, tuturor locuitorilor unei alte clădiri, Crestview Towers din North Miami Beach, li s-a spus vineri să plece imediat după ce inginerii au găsit grave probleme la beton și instalațiile electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.