Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blogger european, arestat în Ucraina: SBU îl acuză că făcea propagandă pentru Rusia și colabora cu Russia Today

Serviciul de Securitiate al Ucrainei (SBU) anunță că a demascat patru agitatori ostili pe internet în regiunile Cernihiv și Dnipropetrovsk. Printre cei reținuți se numără un blogger străin care a lucrat pentru postul de televiziune rusesc interzis "Russia Today" și care a propagat propaganda Kremlinului în rândul cetățenilor UE, se arată într-un comunicat al SBU.

Pentru a face acest lucru, bloggerul ar fi folosit propriile sale canale YouTube și Telegram, a căror audiență totală era de peste o jumătate de milion de abonați.

„În postările și videoclipurile sale, a susținut agresiunea armată a Rusiei și a justificat crimele de război ale ocupanților împotriva populației civile și a infrastructurii critice a orașelor ucrainene. De asemenea, infractorul a răspândit dezinformări din prima linie și a cerut țărilor UE să limiteze asistența acordată țării noastre”, se arată în comunicatul SBU.

Potrivit anchetei, bloggerul este un cetățean al uneia dintre țările europene, care pregătea materiale de propagandă pentru "RT" din Rusia.

Mai târziu a ajuns în Ucraina și s-a stabilit în regiunea Cernihiv. După începerea invaziei la scară largă, ar fi început să îndeplinească "sarcini editoriale" ale purtătorului de cuvânt al Kremlinului pentru a colecta materiale pentru pregătirea și publicarea de articole comandate despre războiul din Ucraina.

„Acesta și-a implicat partenerul în activitatea infracțională, care l-a ajutat să "editeze" știri false pentru utilizatorii străini de internet. Ofițerii SBU au documentat faptele de informare și activitățile subversive ale infractorilor.

Aceștia au primit o notificare de suspiciune în temeiul părții 3, articolul 436-2 din Codul penal al Ucrainei (justificarea, recunoașterea ca fiind legală, negarea agresiunii armate a Rusiei împotriva Ucrainei, glorificarea participanților la aceasta, comisă de un grup de persoane)”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.