Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bloomberg spulberă mitul sancțiunilor: 10 cei mai bogați oligarhi ai Rusiei nu au căzut sub sancțiuni. Doar 3 au fost incluși pe toate listele

rusia sanctiuni

Țările occidentale nu au impus sancțiuni împotriva a jumătate dintre cei mai bogați 20 oligarhi ai Rusiei în legătură cu războiul împotriva Ucrainei, informează Bloomberg într-o anchetă

O analiză a sancțiunilor Uniunii Europene de către Statele Unite și Regatul Unit a arătat că Londra a impus sancțiuni împotriva a 10 dintre ei, Bruxelles - împotriva a 9, iar Washingtonul - doar 4.

Doar trei oligarhi ruși au fost incluși în toate listele de sancțiuni. Dintre cei mai bogați cinci oliharhi ai Rusiei, doar unul a căzut sub sancțiuni – Alexei Mordashov. Alții – Vladimir Potanin, Leonid Mikhelson, Vladimir Lisin și Vagit Alekperov – au scăpat de sancțiuni.

Experții intervievați de Bloomberg spun că decizia de a nu impune sancțiuni împotriva unor oligarhi se datorează faptului că aceștia dețin o participație critică în marile companii energetice, metalurgice și minerale.

Bloomberg subliniază că autoritățile americane au învățat o lecție din 2018, când au impus sancțiuni împotriva miliardarului Oleg Deripaska. Apoi, acest lucru a dus la o creștere bruscă a prețurilor aluminiului.

Vezi și: Paradoxul rublei: Moneda rusească atinge un nivel maxim pentru ultima lună, în ciuda sancțiunilor

O analiză a sancțiunilor impuse a arătat că restricțiile Statelor Unite, Marii Britanii și UE sunt foarte diferite unele de altele.

SUA au sancționat 852 de persoane, UE 775 și Marea Britanie 982. Dar multe sancțiuni nu se suprapun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.