Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blue Air a cumpărat Air Moldova cu 2,6 milioane euro

tripsta.co.uk
blue air

Compania aeriană Blue Air a anunţat marţi că grupul Civil Aviation, din care face parte şi compania, a fost declarat câştigătorul procesului de privatizare a liniei aeriene de stat a Republicii Moldova, Air Moldova, preţul tranzacţiei fiind de 50 milioane lei moldoveneşti (11,94 milioane lei, 2,56 milioane euro).

Civil Aviation este format din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova, şi a oferit pentru privatizarea Air Moldova preţul de 50 de milioane de lei moldoveneşti (11,94 milioane lei, 2,56 milioane euro), preluând totodată şi obligaţia datoriilor de circa 1,2 miliarde de lei moldoveneşti (290 milioane lei, 61 milioane euro).

“Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air şi ne bucurăm să fim aici, în anul Centenarului. Succesul Blue Air la nivel internaţional ne oferă prilejul de a contribui cu experienţa noastră la viitorul Air Moldova. Ducem mai departe numele companiei cu încrederea că va deveni mândria tuturor moldovenilor şi prima opţiune de călătorie a acestora. Nu în ultimul rând, această dezvoltare aduce beneficii şi pentru piaţa de muncă locală, pentru turism şi, la modul general, pentru comunitate”, a declarat directorul general al Blue Air, Marius Puiu.

Noul acţionariat a precizat că menţine actualul program de zbor al Air Moldova, iar prioritatea este recâştigarea încrederii clienţilor pentru ameliorarea performanţelor comerciale.

”Accesul la tehnologie IT de ultimă generaţie, dezvoltarea infrastructurii şi modernizare flotei, alături de experienţa în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova şi vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunităţi pentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.