DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

BNR a aderat la un Cod global de conduită pe piaţa valutară şi se angajează să respecte un set de bune practici în domeniu

jurnalul.ro
BANCA NATIONALA A ROMANIEI - BNR

BNR a emis astăzi, alături de alte şase bănci centrale, o declaraţie de angajament la Codul global de conduită pe piaţa valutară, care conţine un set de principii general recunoscute drept bune practici în acest domeniu.

Citeşte şi: S-a AFLAT: LISTA oficială a AMENZILOR de care vor fi IERTATE firmele la prima abatere, prin Legea prevenirii / DOCUMENT

"Toate băncile centrale membre ale Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC) își exprimă angajamentul ferm de a sprijini și promova aderarea la Codul global de conduită pe piața valutară (denumit în continuare „Codul”). Astăzi, 7 dintre băncile centrale din SEBC, inclusiv Banca Națională a României, au emis simultan Declarații de angajament la Cod. 15 bănci centrale membre ale SEBC au emis Declarații de angajament la Cod în luna noiembrie 2017. Celelalte bănci centrale din SEBC vor adera, de asemenea, până cel târziu în luna mai 2018. Prin emiterea acestor declarații, băncile centrale respective, membre ale SEBC, se angajează să adere la principiile Codului, atunci când acționează în calitate de participanți pe piața valutară și să își alinieze practicile și procedurile interne la principiile Codului. Prin aceste Declaraţii de angajament se evidențiază importanța principiilor Codului în promovarea integrității și funcționării eficiente a pieței valutare interbancare. Pentru îndeplinirea obiectivului Codului, băncile centrale membre ale SEBC încurajează, de asemenea, toți participanții pe piața valutară să adere la Cod.

Următoarele bănci centrale membre ale SEBC emit astăzi Declaraţii de angajament: Česká národní banka, Banco de España, Central Bank of Cyprus, Oesterreichische Nationalbank, Narodowy Bank Polski, Banca Națională a României și Bank of England.", se arată într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.