Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR, avertismente care dau fiori românilor. Explodează prețul carburanțlor, crește șomajul și nu vom mai avea bani de rate

hunedoaralibera.ro
BNR

Banca Naţională a României vine cu avertismente îngrijorătoare, în ultimul raport asupra stabilității financiare. Experţii avertizează că tensiunile din Orientul Mijlociu vor duce la o nouă explozie a preţurilor la carburanţi. Iar românilor le va fi tot mai greu să îşi plătească ratele.

Estimările arată că aproape 10% dintre români vor întârzia cu ratele la bancă anul acesta sau nu vor mai avea bani să plătească deloc.

Mai rău stau cei care şi-au amânat ratele în pandemie. Deja, aproape 13% nu mai au bani să le achite. Numărul e de cinci ori mai mare faţă de cei care nu au amânat plăţile.

Şi şomajul ar putea să crească în România cu aproape 5% în următorii doi ani.

În cazul populației, se observă continuarea tendinței de deteriorare a capacității de plată. Asta înseamnă că tot mai multe persoane nu vor mai avea bani nici măcar pentru nevoile de bază.

Prețurile produselor vor crește în medie cu 6% lunar, ceea ce înseamnă că vom puterea de cumpărare va scădea, avertizează și analistul economic Adrian Negrescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.