Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR, nou atac la Codul Fiscal şi la Victor Ponta

daniel daianu

"Criza din zona Euro nu s-a terminat. Criza financiară are consecinţe care vor dura şi ne afectează şi pe noi. Important e că ceea ce s-a realizat în ultimii ani, această agoniseală nu trebuie risipită cu măsuri riscante în momentul de faţă. BNR e împotriva unor măsuri de amplitudine care pot să fragilizeze. Poţi să rişti, dar poţi să rişti făcând măsurători", a avertizat la TVR 1, Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR şi fost ministru de Finanţe.

Vezi și: Generalul turează motoarele la maxim - surse

Referindu-se la ofensiva ANAF din ultima vreme, Dăianu atrage atenţia: "La noi, evaziunea fiscală se împleteşte cu modul în care se finanţează partide - licit şi ilicit, cu modul în care unii se luptă pentru a obţine rente din sectorul public". 

Schimbarea Codului fiscal nu este fructul ultimilor ani. S-a pornit cu acest demers de mai mult timp, au fost mai mulţi miniştri de Finanţe, iar la discuţii au participat inclusiv experţi din partea societăţii civile, a subliniat Daniel Dăianu.

Mai puţin cunoscut este că în noul Cod au fost îngrămădite mai multe măsuri de relaxare fiscală alături de scăderea TVA de la 24 la 19%, atrage atenţia fostul ministru de Finanţe. Totul face parte dintr-o nouă arhitectură a regimului fiscal. Banca Naţională a României e preocupată de stabilitatea macroeconomică.

Vezi și: PNL, UNPR și PSRo se bat pe racolări - surse

"Vă rog să cereţi celor de la Ministerul de Finanţe analizele lor - nu sunt departe de analiza BNR. Deficitul s-ar apropia de 3% din PIB în 2016", a subliniat Dăianu la TVR 1.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.