Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNU estimează scăderea veniturilor din tranzitul de gaze cu 1 miliard de dolari

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Banca Națională a Ucrainei (BNU) include scăderea veniturilor din tranzitul de gaze cu 1 miliard de dolari pentru 2020 în proiecțiile sale, a declarat vicepreședintele BNU, Dmytro Sologub, într-un interviu acordat Interfax-Ucraina.

"În prezent, includem un minus de 1 miliard de dolari din prognoza tranzitului (pentru 2020), ceea ce afectează parametrii macroeconomici, dar nu va fi fatal", a spus el.

În același timp, Sologub a spus că Banca Națională evaluează alte opțiuni pentru dezvoltarea evenimentelor, în special, absența completă a tranzitului gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei.

"Există și alte întrebări despre situație dacă nu există nici un contract și nici un tranzit. Cum se va livra gazul în Ucraina și cum va cumpăra Ucraina gaz în general? Analizăm aceste probleme.

Citește și: Conducerea ANRE Chișinău a vorbit cu reprezentanții FMI despre ajustarea tarifelor la lumină și gaz

Există două scenarii: există Nord Stream 2, există un contract, dar volumele sunt mai mici, iar cel de-al doilea este atunci când nu există nici un contract și nici un tranzit, cu siguranță evaluăm toate aceste lucruri ", a spus Sologub.

După cum s-a raportat, la 1 ianuarie 2020, expiră contractul de tranzit pe 10 ani între Naftogaz Ukrainy și Gazprom. Acesta din urmă promovează în mod intensiv proiectele Nord Stream 2 și Turkish Stream.

Opțiunea de a opri tranzitul gazelor naturale rusești prin Ucraina în 2020 după finalizarea conductei de gaz Nord Stream 2 este considerată a fi cea principală de către Naftogaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.