Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boala care a decimat omenirea în Evul Mediu revine - Ciuma a reapărut în China

ciuma

Două persoane au fost spitalizate la Beijing după ce au contractat ciumă pulmonară, boala care a ucis 25 de milioane de oameni în Evul Mediu, a confirmat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Ciuma pulmonară (sau pneumonică) este cea mai rară, dar cea mai virulentă formă de ciumă, cu o posibilă transmitere de la persoană la persoană printr-o simplă tuse. Rata mortalităţii sale poate fi ridicată, însă tratamentul cu antibiotice este eficient, dacă este administrat în 24 de ore.

Ambele cazuri au fost confirmate marţi de către medici, a relatat Xinhua, menţionând că pacienţii proveneau din Mongolia Interioară, o regiune din nordul Chinei, informează Agerpres.

Bolnavii au fost internaţi într-un spital din districtul Chaoyang, din estul capitalei chineze, cu o populaţie de 20 de milioane de locuitori, potrivit agenţiei oficiale de presă.

″În conformitate cu reglementările sanitare internaţionale, autorităţile chineze au notificat OMS cu privire la aceste două cazuri şi schimbă informaţii pe acest subiect”, a declarat organizaţia internaţională.

Transmiterea ciumei pulmonare se face prin contact strâns, cel între cei doi pacienţi fiind în prezent examinat de către doctori, a precizat medicul OMS Fabio Scano, într-un e-mail către AFP.

Rușii anunță când va avea loc următorul cutremur catastrofal în România - Probabilitatea este de 82%

Autorităţile chineze încercau să prevină orice panică prin blocarea hashtag-ul “Beijing-ul confirmă tratarea cazurilor de ciumă” pe reţelele de socializare.

Cazurile de ciumă sunt rar întâlnite în China, însă în Mongolia vecină, două persoane au murit în primăvară după ce au consumat rinichi cruzi de marmotă, care puteau transporta bacteria Yersinia pestis, responsabilă pentru ciumă.

În China, o persoană a murit de ciuma bubonică în 2014, în provincia Gansu (nord-vest). Victima a tăiat o marmotă moartă, posibil contaminată, pentru a-şi hrăni câinele, potrivit presei locale.

Cazuri mortale de ciumă pulmonară au fost raportate în Tibet în 2009 şi 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.