Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boală misterioasă descoperită în SUA: Urșii devin foarte prietenoși

besthqwallpapers.com
ursulet

O afecțiune care deocamdată nu a fost numită a fost depistată la mai mulți urși tineri din două state americane, relatează BBC citând Daily Star, scrie Digi24.

Primele cazuri au fost depistate în 2014, iar numărul lor crește rapid. Mai exact, puii de urs pierd orice teamă de oameni și devin foarte prietenoși, având un comportament asemănător câinilor, iar oamenii de știință nu știu deocamdată să explice care este motivul.

Virusul misterios infectează urșii tineri din statele americane California și Nevada, făcându-i să fie prietenoși cu oamenii. Afecțiunea, despre care medicii veterinari cred că este o formă de encefalită, este însă fatală și a fost comparată cu „virusul zombie” care afectează căprioarele, acestea având un comportament agresiv și necoordonat.

Deși boala încă nu a afectat multe exemplare, numărul cazurilor în creștere îi îngrijorează pe cei de la Departamentul pentru pești și animale sălbatice din California (CDFW). Cel puțin patru cazuri au fost depistate în acest stat american în ultimul an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.