Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boala misterioasă din China a început să facă victime - Al doilea mort a fost anunțat în Wuhan

gripa

Misterioasa penumonie virală apărută în centrul Chinei, al cărei virus face parte din familia SARS, a făcut a doua victimă, au anunţat autorităţile sanitare, relatează AFP potrivit news.ro

Un bărbat în vârstă de 69 de ani a murit miercuri la Wuhan, unde boala a fost descoperită luna trecută pentru prima oară, a anunţat joi Comisia Sanitară a oraşului pe site.

Starea pacientului, care s-a îmbolnăvit la 31 decembrie, s-a agravat cinci zile mai târziu, printr-o miocardită gravă (inflamarea muşchiului cardiac), o funcţie renală anormală şi multiple organe grav afectate, au precizat autorităţile sanitare.

Potrivit ultimului bilanţ disponibil, cel puţin 41 de bolnavi au fost înregistraţi în China, dintre care cinci se află în stare gravă.

Această pneumonie alimentează temeri cu privire la o reapariţie a unui virus de tip SARS (Sindromul Respirator Sever Acut), extrem de contagios, care a ucis 650 de persoane în China continentală şi la Hong Kong în perioada 2002-2003.

Ancheta autorităţilor sanitare chineze a permis să se stabilească faptul că mai mulţi pacienţi sunt vânzători într-o piaţă din Wuhan, specializată în vânzarea angro de fructe de mare şi peşte.

Municipalitatea a luat mai multe măsuri, dispunând închiderea pieţei respective, unde au fost efectuate analize şi o dezinfecţie.

Alte două cazuri ale acestei pneumonii misterioase au fost descoperite în Thailanda şi Japonia. Autorităţile celor două ţări au anunţat că pacienţii au fost la Wuhan înainte de spitalizare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că este de luat în calcul o epidemie mai vastă.

Virusurile coronariene pot provoca o serie de infecţii, de la o răceală la simptome asemănătoare SARS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.