Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boala psihică de care ar suferi Mirel, criminalul studentei la medicină. Explicația unui psihoterapeut: Există mai multe posibile explicații

facebook
mirel dragomir criminal studenta medicina timisoara

Un psihoterapeut a analizat comportamentul lui Mirel Dragomir și a vorbit despre tulburările de personalitate care l-ar fi făcut să o ucidă pe Andreea Morega, studenta în vârstă de 21 de ani.

Mirel, un student la Medicină și Teologie, a comis un act îngrozitor, ucigând-o pe fata pe care o iubea, studentă și ea, prin aplicarea a nu mai puțin de 60 de lovituri de cuțit. După aceasta, a aranjat corpul pe pat, i-a înfășurat părul în jurul gâtului și a părăsit locuința, aparent fără să arate semne de remușcare. În fața procurorilor, tânărul a recunoscut că a izbucnit un conflict între el și Andreea din cauza unui mesaj pe care aceasta l-a primit pe telefon. Fata a exprimat dorința de a pune capăt relației lor, iar Mirel nu a putut accepta această decizie.

La aproape două săptămâni de la tragedia din Timișoara, psihoterapeutul Bianca Pescaru a adus în discuție posibilele probleme de sănătate mintală cu care s-ar putea confrunta Mirel Dragomir. Expertul în psihologie a analizat desfășurarea evenimentelor dramatice și a oferit o perspectivă asupra factorilor care ar fi putut contribui la acțiunea înfiorătoare a tânărului student de a o ucide cu sânge rece pe Andreea Morega.

„Este foarte important să se facă o expertiză psihiatrică. Există mai multe posibile explicații, mai multe posibile diagnostice psihiatrice care ar putea coincide în astfel de cazuri. Doar o expertiză psihiatrică este în măsură să pună diagosticul exact și să evalueze într-un mod concret care dintre aceste posibile diagnostice sunt valabile pentru acest caz. Poate fi vorba despre psihopatie, care este o trăsătură de personalitate, având drept caracteristici: lipsa empatiei, un comportament fără remușcări, lipsa controlului comportamentului, emoții copleșitare greu de gestionat, impulsivitate, lipsa regretului că a făcut rău altora. El a comis această oribilă crimă, a întins-o pe pat și a plecat, deci lipsa regretului. Există tulburări de personalitate, tulburări de comportament…”, a declarat psihoterapeutul Bianca Pescaru, potrivit Playtech.

Astfel de cazuri nu sunt deloc rare

Psihoterapeutul a explicat că astfel de cazuri nu sunt deloc rare. Există multe situații în care oamenii fără trăsături psihopate și sociopate ajung să recurgă la gesturi extreme pentru că nu conștientizează problemele de care suferă. În plus, Bianca Pescaru susține că Mirel Dragomir a pierdut contactul cu realitatea în momentul în care a ucis-o pe Andreea Morega.

„Este un lucru adesea întâlnit: oameni care sunt aparent funcționali, normali, fără să aibă un diagnostic psihiatric, fără să aibă internări sau tratament prezintă trăsături psihopate și sociopate. Cu siguranță, acest fel de comportament s-a mai întâmplat până în prezent, dar într-un mod mai diminuat. Acum, pus în fața situației în care fata se despărțea de el, văzând că are aceste tendințe agresive, în momentul acela ar fi avut un moment în care a pierdut contactul cu realitatea, reacționând la nervi, furie și gelozie extremă. Cu siguranță trebuie o expertiză psihiatrică”, a mai spus psihoterapeutul Bianca Pescaru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.