Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc a răbufnit pe tema Schengen: 'Să interzicem orice export de buștean în Austria!'

emil boc

Fostul premier al României se alătură prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan și îi îndeamnă pe români să evite companiile austriece din România. „Avem opțiuni unde să ne depune banii, unde să ne petrecem vacanțele, weekendurile, avem opțiunea să jucăm inteligent”, a spus Emil Boc.

„Aș da ordin de zi pe unitate să interzicem orice export de buștean în Austria, dacă aș fi fost premier. Decizie strategică. Și ce este pe drum, aș verifica orice transport la vamă, să vedem că nu este vreun migrant acolo. Să stea interesele Austriei la vamă până când ne primesc în Schengen. Trebuie să dai un semnal! Aveți 100 de bușteni în TIR? Verificăm în fiecare zi câte un buștean. Exagerez și eu, dar ar trebui să se înțeleagă că România este o putere și nu cere nimic în plus sau în minus, ci doar o recunoaștere. (...)

Am pierdut o bătălie, dar nu și războiul. Există o stare de supărare și frustrare, dar întodeauna găsești putere să mergi mai departe când istoria e de partea ta. Știm că dreptatea este de partea noastră, te duci mult mai ușor înainte. Austria a făcut un mare act de nedreptate României. Austria este Rusia Uniunii Europene. Are aceeași veche idee imperială, dar uită că a pierdut imperiul. Până la urmă va înțelege că trebuie să trateze de la egal la egal partenerii din UE. Nu mai este mult până vom ajunge acolo", a declarat Emil Boc, la Ziua live.

„Europa și UE nu sunt de vină pentru ceea ce a făcut Austria. Trebuie să vedem și partea plină a paharului. Avem 26 de state prietene. Trebuie să ne bucurăm că avem aprecierea și respectul a 26 din 27 de state. Noi întotdeauna am fost copilul serios și sârguincios al UE.

Ne trebuie calm, inteligență, diplomație și până la urmă vom rezolva. Sfidăm interesele Austriei. Dacă mă duc să-mi cumpăr benzină, aleg de unde să-mi cumpăr că am mai multe oportunități. Avem o opțiuni unde să ne depune banii, unde să ne petrecem vacanțele, weekendurile, avem opțiunea să jucăm inteligent”, a conchis Boc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.