Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne, reacție la reținerea fostului șef al IPJ Cluj: Nu se amestecă politicul! O mare, mare mizerie!/ Video

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale in personam și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 octombrie 2022 fostului șef al IPJ Cluj, Ioan Mircea Rus. Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că în cadrul MAI au existat informații despre ceea ce făcea Rus, de aceea a fost înlăturat din funcție.

Citește și: Rupt de beat, un tânăr a furat o mașină de Poliție și a făcut pe agentul de circulație: polițiștii nu știau că le-a fost furată mașina

„Fostul inspector șef al IPJ Cluj era pus la dispoziție. Din păcate, sunt și alți polițiști acuzați de abuz în serviciu și nu numai. Instanța se va pronunța. Avem două instituții - Direcția Generală Anticorupție și Direcția Generală de Protecția Internă - pe care trebuie să le activănm ca și anticorpi pentru tot ceea ce înseamnă sistem nefuncțional și pe alocuri putred în Ministerul de Interne. E mult mai simplu să cheltuim puțin pe prevenire, decât să suportăm consecințele combaterii - ceea ce am văzut la Cluj”

El mai spune că este un dosar penal, iar funcție de decizia instanței, va lua măsurile care se impun.

„Pe datele pe care noi le-am avut la Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile noastre, luasem deja măsura punerii la dispoziție și schimbării din funcție a fostului inspector șef al IPJ Cluj, având elemente concrete în luarea acestei decizii”, adaugă Bode.

Ministrul de Interne a exclus varianta ca totul să fie o bătălie politică între el și liderii PNL din Cluj.

”Exclus! Exclus să ducem aceste lucruri în zona politică. Nu se amestecă politicul în ceea ce privește organizarea Poliției. Este o mare, mare mizerie și o minciună pe care țin să o dezmint categoric. Am relații foarte bune cu liderii PNL din Cluj, cu domnul Boc, cu domnul Tișe, cu domnul Buda, nici nu se pune problema să fie vreo implicare a politicului”, a explicat Bode.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.