DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Bodog face demersuri pentru modificarea legislaţiei astfel încât să poată fi angajaţi şi medicii care nu au obţinut un post în urma concursului de rezidențiat

www.agerpres.ro
Florian Bodog

Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii tinerilor medici care au obţinut punctaj de promovare la concursurile de rezidenţiat din anii 2015-2017, dar nu au încă loc sau post, el susţinând că a cerut sprijin Colegiului Medicilor pentru îmbunătăţirea cadrului legal astfel încât absolvenţii care au obţinut punctaj de promovare la rezidenţiat să poată lucra, cu competenţe limitate, în zone defavorizate sau izolate şi în centre de permanenţă, fiind căutate şi soluţii pentru ca ei să poată lucra în compartimentele cu deficit de personal din direcţiile de sănătate publică.

Conform Ministerului Sănătăţii, Florin Bodog  i-a informat pe tinerii medici despre demersurile pe care le face în această perioadă pentru ca ei să poată profesa.

“Susţin şi sprijin orice medic care doreşte să muncească în ţara sa pentru pacienţii români şi pentru sistemul nostru de sănătate. Însă Rezidenţiatul este un concurs, nu un examen, având o limită de locuri/posturi corelate cu capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi cu resursele financiare alocate. Anul acesta am primit aprobare de suplimentare cu 95 de locuri pentru domeniul medicină. Dar cred că cel mai important acum pentru dumneavoastră este să vă dăm posibilitatea să vă angajaţi în sistem. Pacienţii din unităţile sanitare publice şi cabinetele medicale au nevoie de expertiza dumneavoastră şi am început discuţiile cu toţi factorii de decizie implicaţi pentru identificarea unor soluţii optime”, a declarat ministrul Sănătăţii, conform News.ro.

Citește și: Economiștii au vești PROASTE pentru anul care vine: Ce se va întâmpla în 2018, după creșterea economică de anul acesta

El le-a comunicat medicilor că şi în prezent există cadrul legal care oferă posibilitatea absolvenţilor facultăţilor de medicină care nu devin medici rezidenţi să desfăşoare activitate ca medici cu competenţe limitate în cabinetele medicilor de familie, unităţi sanitare, dispensare, sub îndrumarea unui medic cu drept de practică.

“Am solicitat deja Colegiului Medicilor din România sprijinul pentru îmbunătăţirea cadrului legal astfel încât absolvenţii care au obţinut punctaj de promovare la Concursul de Rezidenţiat să poată desfăşura activităţi medicale cu competenţe limitate în zone defavorizate/izolate, centre de permanenţă. Intenţionez să am o discuţie pe această temă cu preşedintele CMR”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Bodog a mai susţinut că ministerul a început să identifice soluţiile legale pentru ca aceşti medici să poată fi încadraţi în compartimentele cu deficit de personal din direcţiile de sănătate publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.