Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bodog: Vom solicita autorităţilor locale alocarea spaţiilor şi pentru celelalte cinci spitale regionale

www.agerpres.ro
Florian Bodog

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern, că în perioada următoare vor fi demarate procedurile necesare pentru a solicita autorităţilor locale alocarea spaţiilor în vederea construirii a cinci spitale regionale.

Citeşte şi: Lider liberal, atac DUR la adresa premierului: 'Mult trâmbițata luptă a lui Tudose cu sistemul bancar e un fâs murdar'

Precizările au fost făcute în contextul în care premierul Mihai Tudose s-a interesat de situaţia celor cinci spitale regionale, din totalul de opt prevăzute în programul de guvernare, după ce au fost identificate terenurile şi sursele de finanţare în vederea demarării lucrărilor de construcţie pentru unităţile din Iaşi, Cluj şi Craiova. 

"Pe agenda de lucru de azi avem memorandumul cu privire la identificarea surselor de finanţare pentru celelalte cinci spitale. Am avut mai multe discuţii pe această temă cu dumneavoastră, cu domnul viceprim-ministru şi în perioada imediat următoare vom demara inclusiv procedurile pentru a solicita autorităţilor locale alocarea spaţiilor pentru cele cinci spitale. Cele cinci spitale fac parte dintre cele cele opt care sunt prevăzute în programul de guvernare", a informat ministrul. 

Totodată, premierul Mihai Tudose a anunţat că în această seară va fi prezent la UPU Sibiu. 

"Înţeleg că s-au întâmplat nişte lucruri bune, dar mai e loc", a declarat el. 

"Sibiul face parte din ordinul Ministrului Sănătăţii prin care se pot accesa fonduri, atât pentru UPU Sibiu - Spitalul Judeţean, cât şi pentru Centrul de primire a urgenţelor Sibiu - Pediatrie. Cele două autorităţi locale, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, trebuie să depună proiecte şi pot accesa, atât pentru extindere, cât şi pentru dotare", a replicat Bodog. 

Pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri figurează un memorandum privind aprobarea iniţierii demersurilor în vederea identificării de soluţii de finanţare pentru construirea a cinci spitale regionale conform Programului de guvernare.

Citeşte şi: Alina Mungiu-Pippidi detonează bomba: 'Progresele în lupta cu corupţia, foarte mici'. ATAC DUR la adresa lui Iohannis .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.