Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu a fost iar prins cu MINCIUNA, de data asta în cazul lui George Maior

mae.ro
Bogdan Aurescu

Bogdan Aurescu denaturează adevărul, când vine vorba despre rechemarea ambasadorilor! El spune că procedura s-a făcut fiindcă aceștia și-au terminat mandatul cutumiar de patru ani. Aurescu a evitat, joi, să spună dacă este mulțumit de activitatea lui George Maior ca ambasador în SUA.

„Chemarea ambasadorilor s-a făcut în funcție de procesul de rotație obișnuit al șefilor de misiuni care și-au terminat mandatul de patru ani de zile. Toți șefii de misiune rechemați atât anul trecut, cât și recent, și-au depășit deja mandatul cutumiar de patru ani, ba chiar unii l-au depășit unii cu unul sau chiar doi ani”, spune Bogdan Aurescu.

Citește și: Document din interior. S-a dat startul la ‘Vânătoarea de Amenzi’ în Poliția Română! ‘Normă’ zilnică pentru amendarea populației

Însă, de exemplu, în cazul lui George Maior altul este adevărul. El a fost numit ambasador în iunie 2015, iar la un simplu calcul, expirarea mandatului, așa cum scrie în legea Legea nr.269/2003, art.35, alin 5: ”Durata misiunii în străinătate este, de regulă, de 4 ani, iar în ţările cu climă dificilă este de 3 ani.”, ar fi fost în iunie 2019, adică acum 2 ani. Totodată, mai sunt ambasadori care și-au terminat mandatul de 4 ani și încă nu au fost rechemați.

Desigur, Maior putea fi ținut ambasador în SUA și mai mult timp, dar decizia a fost luată abia acum, deși Guvernul României decise rechemarea lui încă din vara lui 2019, așa cum prevedea legea.

Citește și: Raluca Turcan, despre majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani: Dacă un pensionar dorește să se angajeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, o poate face

În plus, George Maior a declarat El spune că „mulți” dintre ambasadorii rechemați și-au făcut datoria foarte bine.

„Fiecare ambasador în parte este evaluat în funcție de performanțele individuale”, adaugă ministrul Afacerilor Externe.

Citește și: Diana Șoșoacă se compară cu Donald Trump: ‘Numai eu și cu domnul președinte mai suntem blocați

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea lui George Maior ca ambasador al României în SUA, Aurescu a evitat un răspuns direct.

„Ambasada României la Washington are un colectiv foarte bun de diplomați. Anii trecuți au existat progrese evidente în ceea ce privește parteneriatului stategic cu SUA. Acest progres s-a datorat unui efort combinat al Centralei MAE, al misiunii diplomatice de la Washington și eforturilor deosebite pe care le-a depus președintele României în relația cu Statele Unite”, conchide Aurescu.

Citește și: George Simion a pus ochii pe bugetele SRI și SIE! Lovitura pe care vrea să le-o dea serviciilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.