Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu l-ar putea ancheta pe Putin! A fost ales judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU și e primul român care îndeplineşte această funcţie

ziarulromanesc.de
bogdan aurescu

Bogdan Aurescu l-ar putea ancheta pe Putin! A fost ales judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU și e primul român care îndeplineşte această funcţie

Fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu a fost ales, joi, judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU, fiind primul român care îndeplineşte această funcţie.

Fostul ministru de Externe al României, actualmente consilier prezidențial, a fost co-nominalizat pentru această candidatură de alte 9 state în afară de România: Olanda, Portugalia, Suedia, Letonia, Italia, Polonia, Peru, Estonia și Bulgaria.

Din această pozitie, Aurescu va putea fi printre cei care îl vor judeca inclusiv pe Vladimir Putin

Bogdan Lucian Aurescu este un diplomat de carieră român, negociator internațional, aflat în prezent la al doilea mandat de ministru de externe[4], începând din data de 4 noiembrie 2019, fiind ministru al afacerilor externe în ambele guverne Ludovic Orban.

Anterior, în perioada 6 mai 2016 - 4 noiembrie 2019, a ocupat funcția de consilier prezidențial pentru politică externă. Primul mandat de ministru de externe al României a fost deținut între 24 noiembrie 2014 și 17 noiembrie 2015. Din iunie 2012 până pe 24 noiembrie 2014 a fost secretar de stat pentru afaceri strategice. Are gradul diplomatic de ambasador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.