Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu, anunț uriaș despre aderarea României la Schengen: 'Am obținut mesaje de susținere din 15 state'

gov.ro
Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, declară că a obținut mesaje de susținere și reconfirmări ale susținerii din partea a 15 state membre Schengen pentru aderarea României, iar discuțiile continuă: „nu se poate pune problema la acest moment să credem că Olanda are o altă poziție”.

„Omologul meu olandez, la fel ca și omologul meu francez, sunt extrem de hotărâți să facă demersuri active pentru a susține aderarea României. Nu se poate pune problema la acest moment să credem că Olanda are o altă poziție decât aceea de susținere pentru aderarea României. Trebuie spus că vedem rezultatele alegerilor din Austria - ca ministru de Externe este nu e bine să comentez rezultatul unor alegeri interne din alt stat - dar aceste rezultate sunt foarte clare, cred că se poate trage ușor concluzia cu privire la impactul sau absența impactului folosirii termenului Schengen în Austria în acest context electoral”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, de aici înainte cel mai important este ca România să continue să dezvolte dialogul pe care l-a început deja cu Austria: „cred că este foarte important să continuăm toate demersurile pe care le-am început deja. Amintesc aici demersurile făcute la nivel de președinte, discuția pe care a avut-o cu președintele Austriei, retrimiterea ambasadorului nostru la Viena, care a fost iarăși un gest de deschidere apreciat de partea austriacă”.

De asemenea, Aurescu a amintit că a discutat cu peste două treimi din omologii săi din statele membre ale Uniunii Europene și Schengen: „e vorba de 23 de state care votează în Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI). Practic, am obținut mesaje de susținere și reconfirmări ale susținerii din partea a aproximativ 15 miniștrii de externe și de afaceri europene din aceste state, iar aceste eforturi vor continua”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.