Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu - joi la Ministeriala OSCE de la Bratislava

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa joi, la Bratislava, la cea de a 26-a Reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), prilej cu care va reafirma obiectivele-cheie ale României referitoare la securitatea şi cooperarea în Europa.

În cadrul dezbaterilor privind perspectivele arhitecturii europene de securitate, şeful diplomaţiei române va reconfirma angajamentul ţării noastre faţă de valorile multilateralismului şi faţă de sprijinirea eforturilor de consolidare a rolului OSCE, precizează MAE, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu va susţine necesitatea implementării depline a principiilor şi angajamentelor asumate de toate statele participante, pe cele trei dimensiuni: politico-militară, economică şi de mediu, umană.

Şeful diplomaţiei române va evidenţia totodată sprijinul pe care România l-a acordat, pe durata exercitării preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, preşedinţiei-în-exerciţiu OSCE a Slovaciei, în ceea ce priveşte consolidarea interacţiunii dintre Uniunea Europeană şi OSCE.

Cu prilejul participării la Ministeriala OSCE de la Bratislava, Bogdan Aurescu va avea o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din statele participante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.