Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu l-a primit pe viceministrul pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite

mae.ro
Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, vineri, pe Waleed bin Abdulkarim Al Khuraiji, viceministrul pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite, cu care a avut un schimb de opinii cu privire la temele de actualitate de pe agenda regională şi internaţională.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, viceministrul Al Khuraiji, aflat în vizită la Bucureşti, a exprimat apreciere pentru implicarea şi rolul constructiv tradiţional al României în rezolvarea conflictelor din zona Orientului Mijlociu şi în identificarea de soluţii politice care să conducă la asigurarea securităţii şi stabilităţii durabile în regiune.

Viceministrul saudit a avut loc şi o rundă de consultări politico-diplomatice bilaterale cu secretarul de stat pentru Afaceri globale şi strategii diplomatice, Cornel Feruţă. Discuţiile s-au concentrat asupra stadiului actual şi perspectivelor de dezvoltare a cooperării bilaterale, precum şi asupra dosarelor internaţionale de interes pentru ambele părţi.

În context, a fost punctat interesul României de a contribui cu profesionişti în domeniul soluţiilor inteligente în contextul iniţiativei saudite NEOM, un proiect revoluţionar ce are în vedere construcţia unui oraş al viitorului, cu perspectiva de a deveni cel mai mare "smart city" regional. Înaltul oficial saudit a supus atenţiei secretarului de stat pentru Afaceri globale candidatura oraşului Riad pentru găzduirea EXPO 2030, context în care cele două părţi au exprimat satisfacţia pentru cooperarea multilaterală şi pentru sprijinul reciproc de candidaturi în cadrul ONU.

Dialogul pe palier regional s-a axat asupra evoluţiilor în dosarele Iran, Yemen, Siria, Libia, Afganistan şi Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, cei doi interlocutori salutând, în context, dinamizarea dialogului UE - Consiliul de Cooperare al Golfului, în cadrul căruia România joacă un rol activ, arată MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.