Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Chiriţoiu: 'Zona ajutoarelor de stat este regândită pentru a fi compatibilă cu Green Deal'

Capital
Bogdan Chiritoiu

Zona ajutoarelor de stat este regândită, în momentul de faţă, pentru a fi compatibilă cu Green Deal, iar sumele uriaşe vehiculate vor fi folosite cu prioritate pentru sprijinirea transformărilor economice care se leagă de climă, a susţinut, vineri, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa PRIA Environment, potrivit Agerpres.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

"Toată zona de ajutoare de stat este regândită în momentul de faţă pentru a compatibiliza cu Green Deal. Vor fi favorizate ajutoarele de stat spre zonele care avansează obiectivele din Green Deal. Asta nu înseamnă că peste tot va ploua cu bani. Noi tot sperăm acum, se vehiculează sume uriaşe, zeci de miliarde de euro, că e prin Planul de Rezilienţă, că e prin bugetul obişnuit al Uniunii... Sumele acestea vor fi folosite cu prioritate pentru sprijinirea transformărilor economice care se leagă de climă. Din fericire, multe dintre tehnologiile de energie regenerabilă par să fie viabile din punct de vedere economic. De unde România a oferit subvenţii foarte generoase în ciclul bugetar anterior al Uniunii, în momentul de faţă solarul şi vântul par să fie o echipă, poate să fie viabile şi să stea în piaţă fără să primească neapărat subvenţii", a declarat Chiriţoiu.

PRIAevents a organizat, vineri, conferinţa PRIA Environment, care s-a axat pe o serie de subiecte, precum: Green Deal România, digitalizarea companiilor de mediu şi transparenţa, colectarea deşeurilor voluminoase, deşeurile din construcţii, reglementări în domeniul fiscal privind Fondul pentru Mediu, studii despre reciclare, ce pot face companiile de reciclare, de colectare, respectiv autorităţile locale, Sistemul de Garanţie-Depozit pentru PET-uri, sticle şi doze de aluminiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.