Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Despescu pune tunurile pe afacerea fiului primarului de Caracal: Anchetă totală, comandată la stația GPL de la Crevedia

Bogdan Despescu

Chestorul Bogdan Despescu a solicitat o evaluare privind activitatea stației GPL pentru a afla dacă operatorul economic a respectat prevederile legale. Chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a anunțat că ancheta se desfășoară în colaborare cu mai multe instituții, scrie Mediafax.

Vezi și : BREAKING - Ce a provocat dezastrul de la Crevedia : Motivul incredibil care a provocat deflagrația

Reprezentantul MAI a spus că ancheta va arăta dacă agentul economic care avea stația GPL de la Crevedia a respectat prevederile legale privind autorizarea și desfășurarea activității.

„Am cerut o evaluare pentru a vedea cum s-a desfășurat activitatea la acest obiectiv economic”, a declarat chestorul Bogdan Despescu Celula de criză deschisă după explozia de la Crevedia este activă. „Celula de criză este operativă... până când vom clarifica situația”, a adăugat Despescu. Duminică, autoritățile au anunțat că Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a preluat dosarul Crevedia.

În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. În anchetă au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița, au precizat reprezentanții PÎCCJ.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că în urma exploziei de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.