Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Diaconu: UDMR a ajuns în Parlamentul European printr-o fraudă impresionantă! Cine sunt autorii acesteia și cum au procedat?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Bogdan Diaconu

Președintele PRU, Bogdan Diaconu, susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook,  că UDMR a ajuns în Parlamentul European printr-o fraudă impresionantă

''Un calcul simplu ne arată că UDMR a luat 0,35% din voturile sale din județe aproape fără populație maghiară. Un procent care asigură pragul electoral pentru formațiunea etnicilor maghiari și secui.

O comparație cu alegerile pentru Camera Deputaților din 2016 arată că numărul de votanți ai UDMR s-a dublat în județe ca Mehedinți sau Dolj și s-a dublat sau triplat în județe ca Vaslui sau Botoșani.

Citește și: SURSE - Viorica Dăncilă s-a 'răcorit' în BPN PSD: acuzații pentru fosta gardă din partid. Radu Moldovan a invocat un pericol letal

Priviți tabelul și încercați să (vă) explicați cum s-a ajuns la o asemenea performanță în doar doi ani și jumătate?!

Am adunat voturile luate de UDMR în 2016 în 25 de județe (inclusiv București) din afara arcului carpatic. Din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și Bucovina. Rezultatul: UDMR a primit 18.318 voturi valabil exprimate.

Am făcut aceeași adunare pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Surprinzător, UDMR a primit 32.172 de voturi în aceste județe! În doar doi ani și jumătate, 13.854 de maghiari s-au stabilit în județele despre care am vorbit! Și nu s-au stabilit oricum, ci judicios, distribuiți proporțional în fiecare județ românesc.

Frauda este spectaculoasă, dar extrem de simplă! Cu cât participarea la vot este mai mare, cu atât UDMR face mai greu pragul electoral. Duminică, UDMR risca să rămână acasă. Pentru că România „nu dă bine” în afară fără această formațiune etnică (atenție - UDMR nu este un partid politic!), pentru că autoritățile române se tem de un conflict cu maghiar, dar și pentru că politicienii români s-au servit mereu de acest jucător-balama, se pare că există cutuma ca UDMR să treacă oricând pragul electoral. Iar dacă nu trece, atunci este „ajutat” să treacă!

Cine și cum ajută cu voturi UDMR? De acum intrăm în zona speculațiilor, dar ne putem imagina că lideri politici locali cer membrilor lor de partid să „verse” ceva voturi și în contul ungurilor. De asemenea, serviciile de informații, inclusiv STS, ar putea „ajusta” în caz de nevoie softul alegerilor. Nu în ultimul rând, serviciile de informații din România, fiind printre cele mai mari și stufoase din lume, pot da un ordin intern, iar ofițerii, subofițerii și miile de agenți care compun rețele informative pot merge la vot și pot astfel ajuta formațiune pe care primesc ordin să o susțină.

Oricare ar fi explicația „înmulțirii” votanților UDMR în situația în care participarea la vot este mare, realitatea cifrelor arată că România este departe de a fi o țară democratică. România este captivă celor care de 30 de ani o jefuiesc și o abuzează zi de zi în folos propriu. Cei care fac jocurile politice, economice și, iată, și ale celui mai democratic proces cu putință: alegerile.

De aceea este nevoie de o formațiune politică naționalistă! De aceea am fondat Partidul România Unită și de aceea trecem la etapa consolidării acestuia. Mulți ne-au tratat cu superioritate și dispreț, dar, vorba-aceea, nu mor caii când vor câinii!

Români, fiți #pentruȚARĂ !'', a scris Bogdan Diaconu.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.