Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Licu, procurorul general interimar al României, îi UMILEȘTE pe judecători: 'Nu cred că SRI s-a implicat în dosare'

Mediafax
bogdan licu

Bogdan Licu a spus în plenul CSM de marți, la dezbaterea raportului privind cauzele cu magistrați de la DNA, că este „circumspect” cu privire la acuzațiile lansate la adresa SRI privind implicarea în dosare. „O boală de atunci e și acum, dar sub altă formă”, spune procurorul general. Declarațiile lui Licu survin după o serie de achitări date de judecători în dosare cu personaje celebre tocmai din cauza implicării SRI în cazurile respective, pentru că doar procurorii și judecătorii au avut acces la ”plicul galben” venit de la SRI.

„De ce s-a ajuns aici, discutăm până mâine și nu ajungem la o concluzie. (...) Nu mai cunoaștem autoritatea unor șef, a procurorului general. Poate și din cauza asta. Poate din cauza că în anumite structuri au fost promovați procurori cu experiență. (...) Ce constatăm din raport? Cel mai rău lucru pe care poate să îl facă un procuror unui justițiabil unui magistrat ori cetățean obișnuit este să lase un dosar în nelucrare. Este cel mai rău lucru, pentru că e mai rău să lași un dosar nelucrat decât să vii cu o soluție proastă. O soluție proastă e supusă căilor de atac”, a spus procurorul general Bogdan Licu, în ședința CSM, informează mediafax.ro.

Citește și: E oficial! Vârsta de pensionare se va schimba- Cine sunt cei vizați

Șeful Ministerului Public a mai precizat că și-ar fi dorit ca în raportul Inspecției Judiciare privind cauzele cu magistrați de la DNA să fi existat o anexă care să conțină numele procurorilor care au săvârșit abuzuri.

„S-ar putea să avem surpriza să regăsim aceleași nume în spatele multor dosare. Eu refuz să cred că toți procurorii de la DNA au săvârșit abuzuri”, a spus Bogdan Licu.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna- Detalii neștiute au ieșit la iveală

Procurorul general a mai menționat și acuzațiile la adresa SRI cu privire la implicarea în dosarele penale.

„Nu vreau să discut de protocoale, SRI (...) dar eu sunt destul de circumspect cu privire la acuzațiile care i se aduc SRI. Eu și nu regăsiți nicăieri semnătura mea pe un protocol, nu am semnat. Dar eu am un exemplu. Nu știu ce s-a întâmplat într-adevăr. Dar dacă la Ploiești, în dosarele instrumentate SIIJ în care s-au devoalat aspecte inimaginabile ale unor foști colegi, nu s-a reținut imixtiunea SRI.

Citește și: Victor Ciutacu, reacție dură după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna: E evident că liderii USR se bucură de protecție la nivel înalt

SRI făcea transcrierile de pe convorbiri, sunt de acord cu dumneavoastră. Dar vreau să vă spun obligația procurorului de a verifica acele transcrieri. Și în momentul de față, avem procurori care pun la mapă transcrieri făcute de ofițeri de poliție fără să se uite o clipă pe ele și fără să aibă habar ce conțin transcrierile. O boală care era atunci e și acum, dar sub altă formă”, a explicat Bogdan Licu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.