Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank: Comunitatea bancară şi-a exprimat intenţia de a participa la acest program PNRR

cec.ro
bogdan neacsu

Toată comunitatea bancară şi-a exprimat intenţia de a participa la programul PNRR, pentru a veni în sprijinul acestuia, astfel încât absorbţia lui să fie una cât mai mare şi în timp util, a declarat, miercuri, Bogdan Neacşu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor şi director general al CEC Bank, la o conferinţă de specialitate, conform agerpres.

"Toată comunitatea bancară şi-a exprimat intenţia de a participa la acest program PNRR, în sensul de a-l ajuta cât mai mult posibil, în a operaţionaliza acest program. Chiar săptămânile trecute am avut nişte discuţii la nivelul ARB-ului şi le-am împărtăşit şi în întreaga comunitate. Am exprimat deschiderea sistemului bancar atât către Guvern, cât şi către partea de Preşedinţie tocmai pentru a veni în sprijinul acestui program şi a căuta astfel încât absorbţia acestui program să fie una cât mai mare şi în timp util pentru că deja vorbim de aproape un an de acest program şi suntem încă departe de implementarea lui. Sigur că nu trebuie să manifestăm neapărat o grabă, dar trebuie totuşi să facem paşi importanţi pentru că, altfel, rămânem destul de în urmă cu programele structurale şi cu reformele pe care România şi le-a propus", a spus Bogdan Neacşu, la videoconferinţa Profit Financial.forum - Finanţăm repornirea economiei - Ediţia a IV-a.

El a menţionat că la nivelul comunităţii bancare un subiect important rămâne maniera în care va continua digitalizarea raportat la comportamentul clientelei.

De asemenea, Neacşu a menţionat că sistemul bancară rămâne stabil şi oferă o foarte bună prudenţă.

Întrebat dacă la nivel de asociaţie au fost consultaţi în legătură cu taxa de solidaritate sau modificări fiscale, Bogdan Neacşu a menţionat că nu a existat un dialog pe acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.