Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Olteanu câștigă un meci cu DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan olteanu Inquam Photos

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea lui Bogdan Olteanu de a i se acorda permisiunea de a lua legătura cu soția și părinții săi. Magistrații i-au respins, însă, cererea de a fi eliberat, el rămânând sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Iată minuta ședinței de judecată: ”Admite contestatia formulata de inculpat, desfiinteaza in parte incheierea NUMAI in ceea ce privește obligația inculpatului de a lua legătura cu martorii Olteanu Dănuț, Olteanu Ecaterina si Andone Cristina. Menține restul dispozitiilor.”.

Potrivit DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

Citește și: SCANDAL într-un liceu din București: Ce poze a putut să posteze o profesoară / FOTO

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziţia lui Vântu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

Citește și: VIDEO ȘOCANT S-a filmat în timp ce-i mânca placenta soției

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.