Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Olteanu, învins de DNA în instanţă. Ce a decis ÎCCJ

bogdan olteanu Inquam Photos

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins luni toate cererile şi excepţiile invocate de fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu şi au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă.

Judecătorii au constatat că rechizitoriul întocmit de DNA, precum şi probele şi actele de urmărire penală sunt legale, astfel încât procesul se poate judeca pe fond. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată în trei zile de la comunicare.

Vezi şi: EXCLUSIV - Verdictul experţilor CNATDCU: Kovesi NU a plagiat

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în luna octombrie, fiind acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. 

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, susţin procurorii. 

Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

Vezi şi: Mugur Ciuvică, despre decizia CNATDCU: 'Dacă e puţin plagiat, la doamna Kovesi nu se pune'

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat. 

În acest context, din dispoziţia lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

MINUTA: 3437/1/2016/a1 - Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Olteanu Bogdan. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr.38/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie -Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie privind pe inculpatul Olteanu Bogdan precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii . Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.