Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bohemian Rhapsody, interpretată pe una dintre cele mai cunoscute orgi din ţară de Eduard Antal, încheie turneul Orgile României la Biserica Neagră din Braşov

https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Neagr%C4%83
Biserica Neagră

Organistul Eduard Antal va interpreta un aranjament inedit al celebrei „Bohemian Rapsody”, melodia formaţiei Queen din 1975, pe orga din Biserica Neagră din Braşov, sâmbătă, 26 august, de la ora 18.00, în cadrul stagiunii Organ Nights. Programul concertului conţine şi alte lucrări scrise şi compuse de Joseph Rheinberger, Maurice Duruflé, Jean Langlais sau Rachmaninov, potrivit news.ro.

Este ultimul concert al ediţiei din acest an a Turneului Orgile României şi va avea loc în cadrul stagiunii estivale Organ Nights organizată de Biserica Evanghelică din Braşov.

Eduard Antal a susţinut anul acesta cea de-a cincea ediţie a turneului care îl duce în bisericile şi catedralele din întreaga ţară în căutarea „reginei instrumentelor”.

În bisericile din România există peste 1.000 de orgi. Acestea reprezintă un tezaur de tradiţie culturală pe cât de bogat, pe atât de neştiut de public, pe care Eduard Antal îl descoperă cu fiecare nouă ediţie de turneu: „Foarte multe instrumente din ţara noastră au fost restaurate. Noi astăzi avem şansa să cântăm pe aceste instrumente ca atunci, în anii 1750, aşa cum se întâmplă, spre exemplu, cu orga de la Bistriţa. Acest turneu este foarte important pentru dezvoltarea mea ca artist. Să ai şansa să descoperi atâtea instrumente minunate la noi în ţară, să cânţi pe orga de la Biserica Neagră din Braşov, pe cea de la Iaşi, pe cea de la Cluj, să descoperi instrumente de la cele mai vechi, până la cele moderne, nu e de ici de colo. Am avut şansa chiar, în acest turneu, să inaugurez instrumente, pe lângă acela de a le descoperi în locuri neştiute. Toate astea au ajutat la formarea mea profesională, mai ales pentru că, în formarea unui organist este important acest aspect al cântatului pe cât mai multe instrumente, pentru că fiecare orgă este unică în felul său”, spune Eduard Antal.

În această ediţie, organistul Eduard Antal a ajuns la Bistriţa (14 mai), Iaşi (2 iulie), Bucureşti (6 iulie),  Deva (8 iulie), Arad (9 iulie) şi Vinga (10 iulie), Reşiţa (12 iulie), Drobeta Turnu Severin (14 iulie), iar pe 31 iulie a fost la Cluj.
Ediţia a V-a a Turneului Naţional Orgile României se va încheia pe 26 august la Biserica Neagră din Braşov, cu un concert care va începe de la ora 18:00.

Biletele pentru concertul din data de 26 august, de la Biserica Evanghelică din Braşov pot fi achiziţionate de la casa de bilete aflată în incinta magazinului INSPIRATIO Gift Studio, situat la adresa Curtea Johannes Honterus nr. 8, sau online de pe www.booktes.com.

În luna octombrie turneul va reveni cu concerte în mari săli cu orga din România şi Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.