Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boierii de Vaslui: Cei mai bogați edili din cel mai sărac județ al României. Topul salariilor din administrația locală

bogatie__bani__aur

Liderii politici din Vaslui, unul dintre cele mai sărace județe din țară, vor merge de la 1 ianuarie  să-și ia salariile cu sacul.  Jurnaliștii de la vremeanoua.ro au prezentat un top al salariilor din administrația județului Vaslui.

Citeşte şi: Procuroarea lui Dragnea iese din nou la atac: Explicaţiile prin care desfiinţează Legile Justiţiei

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, câștiga 5.000 de lei anul trecut, dar din ianuarie 2018 va avea un salariu de 22.000 de lei. Practic, salariul acestuia a crescut de patru ori într-un singur an! Noul salariu al lui Buzatu, înmulțind cu coeficentul de 9,5 salarii minime, ajunge la 18.050 lei, la care se adaugă încă 25%, în fiecare lună, ca bonus pentru accesarea fondurilor europene, explică vremeanoua.ro.

Eduard Popica, prefectul de Vaslui, va avea de la 1 ianuarie 2018 un salariu de 17.100 lei, iar Vasile Pavăl, primarului municipiului reședință, va avea, asemenea lui Buzatul, un salariu de apropae 22.000 de lei.

Urmează cei doi vicepreședinți de Consilii Județene, care au un coeficient 8, ceea ce va însemna salarii brute de 15.200 de lei, la care se vor adăuga sporurile de 25% pentru proiecte europene. Ciprian Trifan și Vasile Mariciuc, cei doi vicepreședinți, se vor duce la salarii de 19.000 de lei.

Viceprimarii Vasluiului, Dragoș Cazacu și Daniel Neacșu, vor ajunge și ei la 15.200 de lei, plus “mizilicul” de 25% ca spor de fonduri europene. Cei doi viceprimari vor semna pentru salarii de aproape 19.000 de lei, în fiecare lună. La Prefectură, subprefectul Mircea Gologan ajunge, cu coeficientul de 7,5 salarii minime în plată, la un salariu de 14.250 lei, similar cu cel al secretarului județului, Diana Elena Ursulescu.

Citeşte şi: Accident feroviar GRAV. Mai multe victime după ce o maşină a fost lovită de tren în judeţul Vaslui .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.