Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boiko Borisov anunță că DEMISIONEAZĂ: Cere modificarea Constituţiei

Boiko Borisov

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat vineri că va demisiona dacă Parlamentul îi aprobă planurile de convocare de alegeri pentru o mare adunare naţională pentru a modifica Constituţia, informează Reuters.

Borisov a afirmat că doreşte să sporească responsabilitatea sistemului judiciar şi să înjumătăţească numărul de parlamentari, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ultim moment: Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru că s-a urcat beat și drogat la volan și a ucis un bărbat

"Este timpul nu doar să schimbăm sistemul politic, ci să repornim țara. Unitatea, statalitatea și stabilitatea țării nu sunt doar simple cuvinte pentru mine”, a declarat Borisov, adăugând că a înțeles frustrarea protestatarilor, dar aceasta este exploatată de diverse facțiuni politice și oligarhi locali, potrivit The Guardian.

Două treimi dintre cei 240 de deputaţi ai Bulgariei trebuie să voteze favorabil organizării de alegeri pentru o mare adunare naţională.

Citește și: Orban: ‘Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă’

Borisov, aflat de la începutul lui iulie sub presiunea protestelor zilnice antiguvernamentale, a declarat că astfel de schimbări vor contribui la restartarea ţării şi la reformarea sistemului său politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.