Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolid Ford Mustang, promis de părinţi unui elev care a dat pentru a şasea oară examenul BAC; Ce spune elevul despre testare

bacalaureat

Un bolid de zeci de mii de euro, în schimbul promovării examenului de bacalaureat este trocul propus de unii părinți, disperați să își vadă odraslele cu o diplomă, potrivit DIGI24.

Absolvenții de liceu care au dat vineri BAC-ul au susținut proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie, după caz.

Intervievat, unul dintre elevii care au dat proba, a spus că ar fi la a şasea încercare de a lua examenul de bacalaureat, că primele cinci tentative au fost 'la caterincă' şi că acum este motivat de părinţii săi care i-au promis o maşină Ford Mustang.

'-A câta oară dai bacul?

-A șasea oară.

-Cum așa?

-N-am învățat, m-am dus la caterincă. Acum m-au motivat părinții, mi-au zis că îmi iau un Mustang dacă îl iau.

-Ce opțiuni ai fi avut dacă ai fi continuat așa, fără bac?

- Să lucrez la firma lui tata. Dar nu vreau. E prea comod. E o firmă de geamuri termopane', a scos la iveală discuţia reporter-elev.

Citeşte şi: Sorina Pintea vrea să crească gradul de vaccinare în România! Ce sumă va primi Ministerul Sănătății de la UE

Elevii de clasa a 12-a care nu au promovat examenul maturității din prima au, săptămâna această, o nouă șansă să promoveze și să viseze, poate, la o facultate.

După ce, miercuri, candidații au susținut proba la Limba română, testarea a continuă vineri la proba obligatorie a profilului.

Cei de la profil Umanist dau proba scrisă la Istorie, în timp ce elevii de la profil Real susțin examenul la Matematică - specializările mate-info, științe ale naturii, profilul pedagogic și filiera tehnologică.

Peste 43.500 de candidați s-au înscris în această sesiune. Dintre aceștia, peste 28.700 de candidați au încercat să susțină examenul și în 2018. Alți peste 14.800 sunt din promoțiile anterioare. Examenul se consideră a fi promovat în momentul în care un absolvent de liceu îndeplinește următoarele condiții: trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, pe cele scrise și să obțină media 6 la testările scrise.

Primele rezultate se vor afișa pe 3 septembrie, zi în care pot fi depuse și contestațiile, între orele 12:00 și 16:00. Până pe 7 septembrie absolvenții vor sta cu sufletul la gură, este ziua în care se vor fi afișate rezultatele finale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.