Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolivia și Columbia anunță stare de urgență și restricții de circulație pentru a controla noul coronavirus

WRGB
coronavirus

Bolivia a declarat marţi seara ''stare de urgenţă sanitară'' şi a impus restricţii de circulaţie timp de 12 ore până la 31 martie pentru a opri răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat un oficial al preşedinţiei boliviene, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Acest decret proclamă o urgenţă sanitară naţională şi carantină pe întreg teritoriul bolivian împotriva focarului de coronavirus", a anunţat Yerko Núnez, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform decretului, ''toţi locuitorii din Bolivia trebuie să stea acasă de la ora 17:00 până la ora 05:00 a doua zi'', măsură impusă până la 31 martie.

În Columbia, preşedintele Ivan Duque a declarat marţi ''stare de urgenţă'' până la 31 mai pentru a face faţă răspândirii coronavirusului, măsură ce include izolarea obligatorie a tuturor persoanelor cu vârsta peste 70 de ani.

Un număr de 75 de cazuri au fost depistate marţi în această ţară din America de Sud, care nu a anunţat niciun deces în acest stadiu.

''De vineri, 20 martie (...) până la 31 mai, toţi adulţii cu vârsta peste 70 de ani trebuie să stea acasă, cu excepţia deplasărilor pentru nevoi de consum şi de primă necesitate, utilizarea serviciilor de sănătate, cumpărarea de medicamente şi accesarea serviciilor financiare", a declarat Ivan Duque.

Columbia şi-a închis deja graniţele terestre, maritime şi fluviale până la 30 mai şi a ordonat ca cetăţenii sau rezidenţii străini care sosesc cu avionul să fie supuşi unei perioade de carantină de 14 zile. Cursurile în sistemul de învăţământ public au fost de asemenea suspendate în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.