Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolivia: Un lider al mişcării de protest, blocat zece ore de demonstranţi proguvernamentali pe aeroportul din La Paz

www.operationworld.org
bolivia

Un lider al mişcării de protest din Bolivia a fost blocat timp de zece ore pe aeroportul din La Paz, după ce demonstranţi proguvernamentali l-au împiedicat să părăsească zona, relatează marţi DPA, în timp ce preşedintele Evo Morales a respins din nou apelurile de a demisiona preluat de agerpres.

Luis Fernando Camacho a participat luni la o reuniune de amploare a opoziţiei la Santa Cruz şi apoi a plecat cu avionul spre La Paz, unde intenţiona să-i ceară lui Evo Morales să semneze o scrisoare prin care îşi anunţă demisia.

Însă sute dintre susţinătorii lui Morales s-au adunat în faţa aeroportului, provocând preocupări privind siguranţa fizică a lui Camacho. El a fost blocat pe aeroport până când a luat decizia de a lua un avion care l-a transportat înapoi la Santa Cruz, relatează cotidianul La Razon.

Bolivia se află în a treia săptămână de proteste împotriva victoriei lui Morales în alegerile prezidenţiale din octombrie 2020, pe fondul unor acuzaţii de fraudă.

Secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OAS), Luis Almagro, le-a cerut autorităţilor boliviene să garanteze libertatea de mişcare a lui Camacho, care a anunţat că se întoarce în La Paz miercuri.

Între timp, preşedintele Morales a vorbit în faţa unei mulţimi numeroase, angajându-se să nu demisioneze. "Acest indian este aici pentru a rămâne multă vreme", a spus primul preşedinte indigen al Boliviei.

El a spus că opoziţia nu are probe privind o fraudă electorală şi că "rasiştii" încearcă să orchestreze "o lovitură de stat".

Suspiciunile de fraudă au apărut în ziua alegerilor, când autoritatea electorală a renunţat la publicarea unor rezultate estimative care indicau un tur doi între Morales, un candidat de stânga, şi contracandidatul său de centru-dreapta, Carlos Mesa.

Morales a fost declarat câştigător cu 47% din voturi, cu peste zece puncte procentuale în plus faţă de Mesa (36,5%), un rezultat care îi asigură preşedintelui în funcţie o victorie din primul tur de scrutin.

Cel mai longeviv preşedinte bolivian, Morales a câştigat precedentele trei mandate tot în primul tur de scrutin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.