Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolnavii cu hepatită trebuie să aibă acces în spitalele de boli infecțioase, consideră o asociație de pacienți

hepatita

Bolnavii cu afecțiuni hepatice trebuie să aibă acces în spitalele de boli infecțioase, secțiile de gastroenterologie și institutele de gastroenterologie și hepatologie din toată țara, consideră o asociație de pacienți, anunță MEDIAFAX.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) cere Ministerului Sănătății și CNAS precizări suplimentare și imediate privind defășurarea procedurilor în cazul tratamentului cu interferon free în cele 17 centre agreate.

Citește și: Rareș Bogdan desființează ce s-a spus despre el: Întreg articolul este o tâmpenie

De asemenea, cere și accesul tuturor bolnavilor cu afecțiuni hepatice în spitalele de boli infecțioase, secțiile de gastroenterologie, institutele de gastroenterologie și hepatologie din toată țară, în condițiile în care aceștia s-au confruntat cu numeroase probeme în ultimele luni.

Președinte APAH-RO, Marinela Debu, consideră că dacă se marginalizează situația pacienților cu diferite forme de hepatită, se zădărnicesc eforturile medicale și financiare depuse în lupta de eliminare a acestei boli cronice din societatea românească.

„Din păcate, numărul testărilor a scăzut în această perioadă, iar o parte din persoanele diagnosticate cu dosarele deja gata de a începe tratamentul au fost amânate. Pacienții cu afecțiuni hepatice au nevoie urgentă să ajunga la medicul curant aflat în spitale. Sunt încă multe situații în care pacientul nu își poate începe terapia antivirală”, a spus Debu.

Citește și: Cutremur pe piața din România! DNA intră tare și destructurează caracatița anunțată de Nelu Tătaru

Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, a arătat că și în condițiile epidemiei de COVID-19, România trebuie să găsească un echilibru pentru a putea asigura sănătatea pacienților, indiferent că au sau nu această boală.

„Pacienții cu hepatite cronice virale trebuie să primească evaluarea corectă și tratamentul necesar în acest moment fără întârziere”, a mai spus Marinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.