Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolnavii de cancer se revoltă împotriva ministrului Sănătății: 'A plecat în concediu. Am fost lăsați cu ochii în soare! Vom da în judecată Ministerul'

Facebook
Alexandru Rafila

Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer anunţă un protest săptămâna viitoare, în faţa Ministerului Sănătăţii, pentru că nu au fost elaborate normele de aplicare pentru legea planului privind combaterea cancerului. Irimia spune că pacienţii de cancer vor da în judecată Ministerul şi îl acuză pe ministrul Alexandru Rafila că a plecat în concediu lăsându-i cu ochii în soare. „Ne mai gândim dacă îi facem plângere penală ministrului Rafila”, a mai spus el, informează NEWS.RO.

”Vom protesta în faţa ministerului, mâine vom depune la Primăria Capitalei cererea de a ni se aproba acest protest, vor veni pacienţi din toată ţara, nu putem aduce foarte mulţi, din 26 de asociaţii vom fi 50 sau 60 de persoane, protestul îl cerem pentru săptămâna viitoare, pentru că domnul mnistru a plecat în concediu lăsându-ne cu ochii în soare privind accesul la investigaţii, tratamente”, a spus Cezar Irimia în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

El a precizat că noul plan trebuia să între în vigoare de la 1 iulie, iar în conferinţa de presă, ministrul Rafila a prezentat o foaie cu nişte intenţii, fără valoare juridică. ”Articolul 7 din Legea planului naţional pentru combaterea cancerului spune clar că normele trebuie prezentate în transparenţă 30 de zile, şi apoi duse în Guvern iar guvernul dă un HG privind aceste norme şi trebuie publicat în Monitorul Oficial. Nimic nu s-a întâmplat din toate acestea, domnul ministru a ieşit şi ne-a aruncat praf în ochi, îi reamintesc că suntem pacienţi nu suntem şi proşti, să credem tot ce ne-a promis dumnealui. Este o încercare cinică vizavi de noi de a mai tergiversa lucrurile, poate mai murim câţiva dintre noi”, a afirmat reprezentantul Asociaţiei.

Cezar Irimia a mai spus că pacienţii de cancer va da în judecată Ministerul Sănătăţii

”Ne mai gândim dacă îi facem plângere penală ministrului Rafila. Protestul şi acţiunea în stradă sunt deja decise”, a completat el. ”Domnul ministru s-a situat mai presus decât legea, având o lege promulgate de preşedinte nu a respectat legea, vom arăta dezastrul de la noi din ţară privind pacienţii cu cancer, în fiecare zi mor 153 de morţi de cancer, România are peste 20.000 de decese evitabile din patologie şi cu 47% mai multe decese decât media europeană. Aici suntem, acesta este adevărul şi îl vom acuza în continuare pe domnul ministru că îşi pune semnătura pe certificatele de deces ale pacineenţilor de cancer”, a mai spus Cezar Irimia.

”Legea o cerem de 22 de ani iar domnul ministru ne-a spulberat orice speranţă. În continuare lipsesc medicamente, nu avem un plan national de cancer, suntem minţiţi şi amânaţi, domnul ministru a plecat pur şi simplu în vacanţă”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.