Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolnavii mor între spitale, în timp ce la Brașov nu se finalizează un spital modular cu paturi ATI

www.informateca.ro
Spital modular

Spitalul modular dotat cu paturi ATI şi laborator propriu trebuia să fie ridicat deja în curtea Spitalului Judeţean din Braşov, după ce Fundaţia Hera şi Dăruieşte viaţă au oferit gratuit proiectul de construcţie încă din luna aprilie, anunță MEDIAFAX.

Spitalul modular format din 56 de containere ar trebui să pună la dispoziţia pacienţilor 27 de paturi ATI, să fie dotat cu laborator, staţie de sterilizare şi zone de decontaminare.

Citește și: Să râdem cu Ludovic Orban! Cum s-a contrazis premierul: Nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități vor fi închise

Asociaţiile Hera şi Dăruieşte viaţă au oferit proiectul architectural pentru construcţie, iar autorizaţia a fost eliberată de Primăria Brașov tot atunci.

Ridicarea dura două luni şi deja acest spital trebuia să fie finalizat.

În 29 iulie, în curtea Spitalului Judeţean Braşov găsim doar câteva containere aşezate, iar conducerea spitalului lucrează încă la un comunicat de presă.

Pe perioada pandemiei, în ţară a fost ridicat spitalul modular de la Elias, Bucureşti, de Asociaţia Dăruieşte viaţă, în vreme ce autorităţilor le-a rămas doar să îl doteze cu ventilatoare. Abia după o lună de la finalizarea spitalului modular au reuşit să le aducă şi să primească şi cazuri mai grave.

Citește și: Viorel Cataramă a luat decizia! Va candida la funcţia de primar general al Bucureştiului .

„Construcţia trebuia începută la 20 mai în condiţiile în care licitaţia a fost încheiată în data de 13 mai şi trebuia terminată în 20 iulie. Sunt din ce în ce mai mulţi pacienţi gravi care nu au loc la ATI şi e evident că ne afectează. Dacă era un moment în care trebuia să avem spitalul ăsta, ăsta era momentul. Sunt pacienţi care sunt transportaţi dintr-un spital în altul şi nu au putut să supravieţuiască pe parcurs”, explică vicepreşedintele fundaţiei HERA, Vicepreşedinte fundaţia HERA.

În ţară sunt 1.356 de paturi ATI dedicate pacienţilor cu Covid 19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.