Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bologa a găsit 'Acarul Păun': Deşi nu influenţează direct activitatea DNA, legile justiţiei sunt 'pârâte' în cadrul MCV

Inquam Photos / Octav Ganea
crin bologa

Îndeplinirea obiectivului din Mecanismul de Cooperare şi Verificare privind continuarea luptei anticorupţie la nivel înalt s-a numărat printre temele principale de discuţie în cadrul întâlnirii procurorului-şef al DNA, Crin Bologa, cu echipa de experţi a Comisiei Europene, în care s-a subliniat "importanţa reparării legilor justiţiei".

Potrivit unui comunicat al DNA, Crin Bologa s-a întâlnit, luni, cu echipa de experţi a Comisiei Europene, în cadrul unei discuţii bilaterale prin videoconferinţă în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi al noului Mecanism european privind statul de drept.

"Discuţiile s-au referit la îndeplinirea obiectivului de referinţă nr. 3 din MCV, şi anume continuarea luptei anticorupţie la nivel înalt. Procurorul şef a prezentat rezultatele DNA care dovedesc că, în pofida unor obstacole de nivel legislativ, obiectivul de referinţă nr. 3 din MCV a fost atins. Totuşi, pentru eficientizarea activităţii DNA, s-a subliniat importanţa reparării legilor justiţiei şi păstrarea independenţei funcţionale şi financiare a instituţiei, în contextul schimbărilor legislative care vor urma", se precizează în comunicat.

De asemenea, DNA şi-a asumat efectuarea de anchete profesioniste, cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale, dar şi cu îndeplinirea exigenţelor de transparenţă în ceea ce priveşte comunicarea publică în limitele legale permise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.