Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bologa nu mai vrea la Sălaj: După ce a ratat un nou mandat, fostul șef al DNA vrea să se pensioneze (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
crin bologa

Deși a candidat pentru un nou mandat în fruntea DNA, procurorul Crin-Nicu Bologa nu a mai fost selectat de ministrul justiției, Cătălin Predoiu. În locul lui Bologa, va fi propus președintelui, după avizul consultativ al CSM, procurorul Marius Ionuț Voineag. Potrivit unor surse din sistem, Bologa (50 de ani) nu vrea să revină la un nivel inferior și se pregătește de pensionare.

Crin Bologa „digeră” greu faptul că nu a fost propus pentru un nou mandat de procuror-șef al DNA, deși inclusiv numirea din urmă cu trei ani a fost una controversată. Fostul prim-adjunct al Parchetului Tribunalului Sălaj a fost unul dintre cei mai slabi candidați la interviurile din 2020 și, cu toate acestea, a fost alesul ministrului Predoiu. Prestația neconvingătoare din ultimii trei ani îl lasă pe Bologa fără funcție, deși acesta se consideră nedreptățit. „Eu constat că poţi fi sancţionat şi pentru rezultate pozitive, nu numai pentru lipsa rezultatelor”, a declarat Crin Bologa, fost şef al DNA, pentru „Adevărul”.

Potrivit unor surse din sistemul judiciar, Crin Bologa urmează să depună la CSM, în perioada imediat următoare, actele pentru pensionare. Secția pentru procurori a CSM l-a delegat pe Bologa în funcția de șef Secție judiciare a DNA, după expirarea mandatului de procuror-șef al Direcției, însă nici măcar această „mână întinsă” pentru a rămâne la București nu l-a convins. Deși se plângea recent că procurorii se pensionează în număr mare și parchetele rămân fără resursă umană, Bologa alege să ia și el calea pensiei de serviciu la doar 50 de ani. Procuror din 1995, Bologa îndeplinește condiția celor 25 de ani de activitate pentru ieșirea la pensie.

Crin Bologa a fost, din 1999 până în 2005, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. În 2005, a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei – Serviciul Teritorial Cluj, fiind eliberat din funcţie la cerere în decembrie 2007. Începând cu ianuarie 2008, şi-a reluat activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. A fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în perioada ianuarie 2013-ianuarie 2016. În ianuarie 2016 a fost reînvestit în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. A deţinut poziţia până în ianuarie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.